Usein kysytyt kysymykset

Mistä Happy Taxpayer –verkkosivustolla on kyse? Lue ja löydä vastaus tai ole yhteydessä meihin.

Mistä Happy Taxpayer -sivustossa on kyse?

Happy Taxpayer tuo leikkisästi esille veroilla maksetut palvelut ja elämän ilot, joista Suomessa asuvat saavat nauttia.

Miksi sivusto päätettiin tehdä?

Sivuston rakentamiseen päädyttiin Verohallinnon teettämän tutkimuksen jälkeen. Tutkimuksessa selvisi, että ne 18–29-vuotiaat nuoret, jotka kokivat saavansa riittävästi tietoa ja hyötyä verorahoista suhtautuivat muita myönteisemmin verojen maksamiseen.

Mitkä tahot ovat sivuston takana?

Sivusto on tehty osana Verohallinnon kolmevuotista hanketta, joka on osa valtioneuvoston harmaan talouden torjunnan toimenpideohjelmaa. Hankkeesta vastaa Verohallinto ja kumppaneina toimivat Työ- ja elinkeinoministeriö ja Eläketurvakeskus.

Mitä sivustolla tavoitellaan?

Hankkeen tavoitteena on lisätä myönteistä asennetta verojen maksamista kohtaan ja vähentää harmaata taloutta. Tarkoitus on korostaa reilun ja kestävän yhteiskunnan aineksia: rakennamme yhteisöllisesti meille jokaiselle hyvää paikkaa asua ja tehdä töitä.

Mitä hankkeessa on tehty?

Olemme tehneet muun muassa videoita siitä, mitä verorahoilla saadaan aikaan. Pinkku Pinskun, Molybrosin, Sanni Oksasen, Diana Rantamäen, Dosdelan ja Joonas Pesosen tekemiä videoita on katseltu vaikuttajien omissa ja Verohallinnon kanavissa yhteensä noin 600 000 kertaa. Sivustolla on vieraillut sen avaamisen jälkeen noin 15 000 henkilöä. Viidellä eri kielellä Facebookissa ja Instagramissa tehty markkinointi on tavoittanut puolestaan 400 000 kohderyhmään kuuluvaa henkilöä.